Beskrivelse

Forns Raventós er grundlagt af Albert Forns Raventós, og har siden 1954 har været dedikeret til udviklingen af cava. Siden 2013 drives Forns Raventós af Marc Esteve, der er tredje generation og egentlig arbejdede i en bank, men besluttede at forlade sit arbejde og forfølge sin passion. Mens han studerede ønologi, startede han sin egen cava-produktion op og hvad han har formået at skabe på bare 10 år er fantastisk.

Marc hylder de gamle håndværkstraditioner og er tro mod filosofien om at lave cavaer med lang modningstid og på blandinger af de traditionelle druer, som er så karakteristiske for området, men producerer også cavaer på enkeltdruer.

Forns Raventós syner ikke at meget, for Marc forsøger at være så praktisk og innovativ som muligt. Vinhuset er 100% fokuseret på produktion af cava og her findes intet, der ikke er en nødvendig del af produktionen. Ved indgangen er det første man ser gæringstanke midt i hallen.

Opdyrket areal

50 Ha. Alle vine er certificeret økologiske.

Dominerende druer

Macabeu, Parellada, Xarello, Pinot Noir, Chardonnay

Årlig produktion

50.000 flasker

Cavaer

Reserva (Hvid & Rosé), Gran Reserva,

Geografi

Forns Raventós har hovedsæde i Alt Penedès på Gaudeix som ligger i hjertet af Penedés og er en del af Valls d’Anoia-Foix. Området defineres af en bred dal beliggende mellem de to bjergkæder: ”Massís del Garraf” og ”Serralada Prelitoral”. Dalen skråner fra klippemassivet Montserrat i nord blidt ned mod havet, hvor den åbner i et karakteristisk bakkelandskab formet af floderne Anoia og Foix, hvorfra området har fået sit navn.

Klima

Tempereret Middelhavs klima, beskyttet mod nordenvinden af Montserrat massivet. Milde vintre og ikke for tørre somre.

Jord

Kalkholdigt ler med lav organisk stofindeks og varierende vandretentionskapacitet.