Beskrivelse

Familien Pons arbejder udelukkende med egne druer og en klar produktionsfilosofi, som bygger på respekt for druerne og de naturlige processer. Man arbejder kun med druemosten fra første presning som udføres langsom og fraktioneret. Gæren, er udvundet lokalt i Penedes. Der anvendes ikke af frysning af flaskehalsen under degorgering. Endelig lagres flere cavaer på kork i stedet for med kapsel, som er det mest udbredte. Alt sammen for at bevare de gode aromaer i vinen

Opdyrket areal

60 Ha. Overvejende økologisk.

Dominerende druer

Macabeu, Parellada, Xarello, Trepat

Årlig produktion

200.000 flasker

Cavaer

Reserva (Hvid & Rosé), Gran Reserva,

Geografi

Familien Pons har hovedsæde i Baix Llobregat som ligger midt i hjertet af cava og er en del af Valls d’Anoia-Foix. Området defineres af en bred dal beliggende mellem de to bjergkæder: ”Massís del Garraf” og ”Serralada Prelitoral”. Dalen skråner fra klippemassivet Montserrat i nord blidt ned mod havet, hvor den åbner i et karakteristisk bakkelandskab formet af floderne Anoia og Foix, hvorfra området har fået sit navn.

Klima

Tempereret Middelhavs klima, beskyttet mod nordenvinden af Montserrat massivet. Milde vintre og ikke for tørre somre.

Jord

Kalkholdigt ler med lav organisk stofindeks og varierende vandretentionskapacitet.