Beskrivelse
Familien Pons arbejder udelukkende med egne druer og en klar produktionsfilosofi, som bygger på respekt for druerne og de naturlige processer. Man arbejder kun med druemosten fra første presning som udføres langsom og fraktioneret. Gæren, er udvundet lokalt i Penedes. Der anvendes ikke af frysning af flaskehalsen under degorgering. Endelig lagres flere cavaer på kork i stedet for med kapsel, som er det mest udbredte. Alt sammen for at bevare de gode aromaer i vinen
Opdyrket areal
60 Ha. Overvejende økologisk.
Dominerende druer
Macabeu, Parellada, Xarello, Trepat
Årlig produktion
200.000 flasker
Cavaer
Reserva (Hvid & Rosé), Gran Reserva,
Geografi
Familien Pons har hovedsæde i Baix Llobregat som ligger midt i hjertet af cava og er en del af Valls d’Anoia-Foix. Området defineres af en bred dal beliggende mellem de to bjergkæder: ”Massís del Garraf” og ”Serralada Prelitoral”. Dalen skråner fra klippemassivet Montserrat i nord blidt ned mod havet, hvor den åbner i et karakteristisk bakkelandskab formet af floderne Anoia og Foix, hvorfra området har fået sit navn.
Klima
Tempereret Middelhavs klima, beskyttet mod nordenvinden af Montserrat massivet. Milde vintre og ikke for tørre somre.
Jord
Kalkholdigt ler med lav organisk stofindeks og varierende vandretentionskapacitet.