Copenhagen Cava

View Original

Confiteret andelår

4 portioner

ca. 48 timer og ved færdigtilberedning ca. 45 min

Sådan gør du:

  • Rør vand og salt sammen, til saltet vand.

  • Kom lårene i vandet så de er dækkede, i en bøtte med låg, og lad dem stå i køleskabet i 48 timer.

  • Vandet hældes fra lårene og de skylles godt af for saltvand og tørres.

  • Kom andelår, fedt, løg, hvidløg og timian i en gryde. Hvis lårene ikke er dækket af det smeltede fedt, suppleres med olivenolie.

  • Lårene simrer i fedtet, til skindet trækker sig fra lårbenet, det varer ca. en time.

  • Lårene lægges på bagepapir med skindsiden opad og bages i ca. 30 min ved 200gr, eller til de er gyldne og sprøde.

    NB. Lårene kan gemmes i op til 1 måned i køleskab, så længe de forbliver i kogefedtet, og er godt tildækkede.

Servering:

Serveres eventuelt med klassisk julegarniture og lækker ”Brut cava” f.eks. Montargull gran reserva