Copenhagen Cava

View Original

Græskartærte

4-6 personer

45 min + 2 timer på køl

Ingredienser

Tærtefyld

1 løg

1 fed hvidløg

150 g hakket grønkål

¼-½ hokaidogræskar

4 æg

2 dl fløde

¼ tsk revet muskat

Salt og peber

1 spsk olie

Tærtedej

125 g hvedemed

50 g rugmel

50 g hørfrø

½ tsk. Salt

1 dl koldt vand

½ dl olie fx oliven

Sådan gør du:

Dej

  • Start med at blande de tørre ingredienser til tærtedejen og saml den hurtigt med vand og olie. Dejen skal være blød og smidig.

  • Rul dejen ud så den passer til en tærteform 28 cm og beklæd den smurte form. Prik huller i bunden og forbag den 10 min ved 190 grader.

Fyld

  • Hak løg og hvidløg, som svitses lidt i olie. Tilsæt herefter den hakkede grønkål og steg den med, så det falder let sammen. Fjern indmaden på hokaidoen  og skær den i skriver med skrald på.

  • Pisk æggene sammen med fløde og revet muskat, og smag til med salt og peber.

  • Fyld løg og grønkål i bunden af den forbagte tærte og hæld herefter æggemassen over. Læg til slut græskarskiverne øverst, pensl dem med olie og drys med salt.

  • Tærten bager 30 min ved. 190 grader varmluft til græskarskriverne er møre og gyldne, og æggemassen har sat sig.

Servering:

Serveres lun, gerne med en grøn salat til og masser er cremefraiche rørt med salt og friskkværnet peber og selvfølgelig et glas Brut cava gerne baseret på chardonnay