Hvide asparges & muslingefløde
4. Serveringer
30 Minutter
Sådan gør du:
Asparges skrælles med tyndskræller fra top mod rod (start ca. 2 cm fra toppen - læg til side)
Muslingerne skylles og kommes i en gryde med vand, 1 fed hvidløg, samt skræller af løg og gulerod - damper til alle muslinger er åbne.
Muslingefond sies fra muslingerne og gemmes til saucen. Muslingerne tages ud af skallerne og gemmes ligeså.
Løg, hvidløg og gulerod hakkes i fine små tern og blankes af med smør i en gryde.
Cava tilsættes, og vinen reducerer, til den er næsten fordampet.
Muslingefond tilsættes, og reducerer til ca. det halve.
Piskefløde tilsættes og saucen koger, til den begynder at creme.
Tilsmages med salt, peber og citronsaft, og blandes med de dampede muslinger.
Arparges dampes i 2-3 minutter alt efter tykkelse, i en gryde med en anelse vand, drysset med salt og lidt olivenolie.
*Tip Anrettes med sprødt brød og hakkede purløg, og serveres med Cava Brut eller Brut Nature.