Copenhagen Cava

View Original

Indbagte østers

6 forretter eller 12 tapas

1 time

Sådan gør du:

  • Åbn østers og hæld saltvandet i en skål gennem en si. Løsn de enkelte østers i skallerne, og lad dem blive i hver enkelt skal.

  • Bland saltvand, creme fraiche og finthakkede løg, hvidløg, persille og gulerod. Smag cremen til med salt, peber og citronsaft.

  • Sæt østersskallerne med østers på et bagefast underlag, hvor de står stabilt og ikke tipper.

  • Kom en lille skefuld creme i hver østers.

  • Udstik butterdejen med et almindeligt drikkeglas, og træk det over hver østers. Nap dejen fast til østerskanten, og prik en enkelt stribe huller i dejen med en gaffel (så damp kan komme ud)

  • Dejen pensles med æg, og bages ved 180gr i ca 30 min, eller til butterdejen er hævet og gylden.

     

     

    NB. Plader af butterdej skal til forskel fra rulle med butterdej, udrulles til dobbelt størrelse før den udstikkes.

Servering:

Serveres lune med citron, men ikke brandvarme, da det da vil være svært at holde på østersskallen. Prøv dem sammen med en cava Brut Nature fx. Miquel Pons Brut nature