Copenhagen Cava

View Original

Solbærtærter m/ vaniljefløde & lavendelsirup

9 små tærter

30 minutter

Sådan gør du:

  • Start med at smuldre smørret fint i melet.

  • Tilsæt 1 spsk. koldt vand og saml hurtigt dejen og lad den hvile ca. 30 min.

  • Rul dejen tyndt ud og beklæd de smurte forme med dejen.

  • Fyld op med solbær (pas på de ikke er over kanten på dejen) og fordel sirup eller sukker iver bærerne.

  • Bages ved 170 grader varmluft til tærtedejen er gylden i kanterne og bærerne er møre.

  • Når tærterne er kølet af, tages de forsigtig ud af formene.

  • Tilsæt vaniljesukkeret til fløden og pisk det lige så meget at der kan formes en kugle med en ske, dyppet i varmt vand.

  • Anret tærterne med den stiftpiskede fløde og evt. blomster, blade eller anden ønsket pynt.

  • Servér med et glas semi-sec cava