Copenhagen Cava

View Original

Svamperisotto

4. personer

45 minutter

Sådan gør du:

  • Start med at rense svampene og skær dem i passende stykker, og varm herefter din boullion op, så den står og simrer, og er klar til brug.

  • Hak løg og hvidløg fint, og svits det i olien til løgene er blanke og klare. Tilsæt risene og steg med til olien er opsuget, og risene er blanke og klare. Obs! Vær gerne lidt generøs med olien, når du skal stege, så risene har noget at suge af.

  • Tilsæt herefter cava eller hvidvin, og rør til til vinen er suget op i risene.

  • Herefter tilsætter du løbende lidt af bouillonen og rører godt. Når bouillonen er kogt ind, gentages processen. Tjek om risene er ved at være færdige, når ca. ¾ af bouillonen er brugt og kogt ind i risene.

  • Imens risene koger, steges svampene i lidt olivenolie, til de lige falder lidt sammen. Bland dem herefter i risottoen, så de koger med og afgiver umamismag til risene.

  • Når risene er færdige, og konsistensen blød og cremet, tilsættes smør og risottoen smages til med salt og peber – server straks med friskhøvlet parmesan eller manchego efter behag.

Servering:

Server med et glas cava reserva eller gran reserva