Copenhagen Cava

View Original

Tarte flambé m/ friske figner & rødløg

4. personer

60 minutter

Sådan gør du:

  • Bland vand, salt og olivenolie.

  • Ælt melet deri ved håndkraft, og lad dejen hvile i ca. 30 min.

  • Del dejen i fire dele, og kom rigeligt med mel på bordet.

  • Rul dejen ud i papirstynde plader (sørg hele tiden for at der er rigeligt med mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast), gerne runde, og læg dem på bagepapir.

  • Bag bundene i 280gr. varm ovn, til bundene bobler og bliver lysebrune.

  • Fordel figner delt i 1/8 og rødløg i strimler på bundene og dryp olivenolie udover grøntsagerne. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.

  • bages igen i ca. 5 min. ved 280gr. til spidserne på grøntsagerne tager farve.

  • Creme fraiche serveres ved siden af, eller lægges på de varme brød.

    Servering

    Server de færdige tærter som portioner, eller som fælles "knæk af" brød, og nyd et skønt glas tør cava eller Corpinnat til.