Copenhagen Cava

View Original

Tomatsalat Vincenza

4.pers

30 minutter + 2 timer til udvanding af tomater

Sådan gør du:

  • Skær tomaterne i skriver, læg dem i et fad og drys med salt. (Må gerne ligge i lag) Trækker 2-3 timer.

  • Når al saften er trukket ud af tomaterne, sigtes det fra, og hældes i en gryde.

  • Skrald æbler og udstik kernehus, og skær herefter i tynde skriver. (Brug evt. en tyndskræller eller et mandolinjern)

  • Portionsanret skriftevist de afdryppede tomater og æbleskriver, og drys med finthakkede forårsløg.

    Inden servering:

    Varm tomatsaften op, sammen med olivenolie og peber. Saften er givetvis tilpas salt, hvis ikke, smages den til med ekstra salt. (Tilsæt evt. ekstra vand/grøntsagsboullion, hvis ikke tomaterne gav saft nok.)

    Servering:

    Server den portionsanrettede tomatsalat og evt. brød, og hæld først den varme suppe over ved bordet.