Tomatsalat Vincenza
4.pers
30 minutter + 2 timer til udvanding af tomater
Sådan gør du:
Skær tomaterne i skriver, læg dem i et fad og drys med salt. (Må gerne ligge i lag) Trækker 2-3 timer.
Når al saften er trukket ud af tomaterne, sigtes det fra, og hældes i en gryde.
Skrald æbler og udstik kernehus, og skær herefter i tynde skriver. (Brug evt. en tyndskræller eller et mandolinjern)
Portionsanret skriftevist de afdryppede tomater og æbleskriver, og drys med finthakkede forårsløg.
Inden servering:
Varm tomatsaften op, sammen med olivenolie og peber. Saften er givetvis tilpas salt, hvis ikke, smages den til med ekstra salt. (Tilsæt evt. ekstra vand/grøntsagsboullion, hvis ikke tomaterne gav saft nok.)
Servering:
Server den portionsanrettede tomatsalat og evt. brød, og hæld først den varme suppe over ved bordet.