Fiskeburger med tartarecreme
12 burgere
1 time
Ingredienser
Briocheboller 12 stk.
3 dl mælk
25 g gær
2 æg
125 g blødt smør
60g sukker
30g tsk. salt
Lidt stødt kardemomme
550 g hvedemel
Æg til at pensle med
Tartarecreme, nok til 8 burgere
3 dl. Creme fraiche 9- eller 18%
1 dl. Mayonnaise
1 lille glas kapers
1 dl. Hakket frisk estragon
1 stk. Hakket løg
Citronsaft, salt og peber
Sådan gør du:
Briocheboller
Lun mælken til ca. 30 grader, kom den i en skål sammen med gær, æg, salt, sukker og kardemomme.
Tilsæt halvdelen af melet og rør dejen glat med en røremaskine.
Rør resten af melet i lidt efter lidt, til dejen er blød og smidig.
Tilsæt smørret og rør igen til dejen er glat.
Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve på ved stuetemperatur i 2 timer.
Del dejen i 12 lige store dele, og form til runde boller.
Sæt dem til efterhævning på en bageplade med bagepapir i 1 time.
Pensl bollerne med æg.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter.
køles af på en rist inden servering.
Tartarecreme
Bland alle ingredienserne og smag til med salt, peber og citronsaft.
NB. Pas på med saltet, da kapers og mayonnaise allerede er salt.
Panner friske fiskefiletter i mel, æg og rasp, og steg dem gyldne i smør eller olie på panden.
Burgeren bygges med den garniture man ønsker. Vi foreslår salat, gulerod i strimler og cornichons som på billedet.
Servering:
Server med hjemmelavede ovnfritter eller som del af en buffet og naturligvis med et godt glas cava til