Solbærtærter m/ vaniljefløde & lavendelsirup
9 små tærter
30 minutter
Sådan gør du:
Start med at smuldre smørret fint i melet.
Tilsæt 1 spsk. koldt vand og saml hurtigt dejen og lad den hvile ca. 30 min.
Rul dejen tyndt ud og beklæd de smurte forme med dejen.
Fyld op med solbær (pas på de ikke er over kanten på dejen) og fordel sirup eller sukker iver bærerne.
Bages ved 170 grader varmluft til tærtedejen er gylden i kanterne og bærerne er møre.
Når tærterne er kølet af, tages de forsigtig ud af formene.
Tilsæt vaniljesukkeret til fløden og pisk det lige så meget at der kan formes en kugle med en ske, dyppet i varmt vand.
Anret tærterne med den stiftpiskede fløde og evt. blomster, blade eller anden ønsket pynt.
Servér med et glas semi-sec cava