Crema Catalana
4-6 personer
45 min + 2 timer på køl
Sådan gør du:
Hæld mælk og fløde i en gryde.
Skrald appelsinen (undlad den hvide hinde)
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og gem dem.
Bring mælk, fløde, appelsinskal, vaniljestang, kanelstang og salt i kog.
Sluk herefter for blandingen, og lad den trække i mindst 30 min, og gerne længere.
Pisk æggeblommer luftige med sukker, vaniljekorn og majsstivelse, og hæld flødeblandingen (uden kanelstang og appelsinskrald) i og rør det sammen.
Kom blandingen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op til kogepunktet, under omrøring, til den bliver en tyk creme.
Fordel creme i ildfaste skåle og dæk dem med husholdningsfilm, så de ikke danner skind ved afkøling i køleskabet.
Lige inden serveringen drysses et tyndt lag rørsukker over cremen. Sukkeret karameliseres med en gasbrænder til det bliver godt brunt og bobler let.
Tip. Har du ikke en gasbrænder, kan du bruge grillfunktionen på din ovn. Vær obs! På at grillen er helt varmet op, inden du sætter dine skåle ind.