Græskartærte
4-6 personer
45 min + 2 timer på køl
Ingredienser
Tærtefyld
1 løg
1 fed hvidløg
150 g hakket grønkål
¼-½ hokaidogræskar
4 æg
2 dl fløde
¼ tsk revet muskat
Salt og peber
1 spsk olie
Tærtedej
125 g hvedemed
50 g rugmel
50 g hørfrø
½ tsk. Salt
1 dl koldt vand
½ dl olie fx oliven
Sådan gør du:
Dej
Start med at blande de tørre ingredienser til tærtedejen og saml den hurtigt med vand og olie. Dejen skal være blød og smidig.
Rul dejen ud så den passer til en tærteform 28 cm og beklæd den smurte form. Prik huller i bunden og forbag den 10 min ved 190 grader.
Fyld
Hak løg og hvidløg, som svitses lidt i olie. Tilsæt herefter den hakkede grønkål og steg den med, så det falder let sammen. Fjern indmaden på hokaidoen og skær den i skriver med skrald på.
Pisk æggene sammen med fløde og revet muskat, og smag til med salt og peber.
Fyld løg og grønkål i bunden af den forbagte tærte og hæld herefter æggemassen over. Læg til slut græskarskiverne øverst, pensl dem med olie og drys med salt.
Tærten bager 30 min ved. 190 grader varmluft til græskarskriverne er møre og gyldne, og æggemassen har sat sig.
Servering:
Serveres lun, gerne med en grøn salat til og masser er cremefraiche rørt med salt og friskkværnet peber og selvfølgelig et glas Brut cava gerne baseret på chardonnay