Hokaidocreme med tørret Serranoskinke

 

20 små tapas

ca. 1 time

 

Ingredienser

½ Hokaido

Lidt olivenolie

4 skalotteløg

2 spsk. vineddike, gerne sherryvineddike

Salt, peber og citronsaft

4 tynde skiver Serranoskinke

Sådan gør du:

  • Skyl og udhul hokaidoen (fri for kerner)

  • Gnid hokaidoen ind i olie og lidt salt og stil den som en halvkugle med den flade side nedad på en bageplade med bagepapir. Bag den ved 200gr i ca. 30 min. Den skal være mør.

  • Skrab med en ske al frugtkødet ud af den afkølede hokaido

  • Snit skalotteløg i lange strimler og brun dem let i olivenolie i en kasserolle

  • Kom vineddike på de letbrunede løg, og lad den koge væk igen

  • Kom hokaidokødet i løgsauteen og rør den jævn og cremet

  • Smag til med salt, peber og citronsaft

  • Kom skinken på bagepapir og bageplade og bag den gylden og sprød i ca. 20 min ved 180gr

     

Servering:

Anret hokaidomosen som små portionshapsere, f.eks. som æg på en ske eller sprødt rugbrød og kom et “knæk” skinke på toppen og server Server med et glas  rosé cava.

Forrige
Forrige

Confiteret andelår

Næste
Næste

Græskartærte