Confiteret andelår
4 portioner
ca. 48 timer og ved færdigtilberedning ca. 45 min
Sådan gør du:
Rør vand og salt sammen, til saltet vand.
Kom lårene i vandet så de er dækkede, i en bøtte med låg, og lad dem stå i køleskabet i 48 timer.
Vandet hældes fra lårene og de skylles godt af for saltvand og tørres.
Kom andelår, fedt, løg, hvidløg og timian i en gryde. Hvis lårene ikke er dækket af det smeltede fedt, suppleres med olivenolie.
Lårene simrer i fedtet, til skindet trækker sig fra lårbenet, det varer ca. en time.
Lårene lægges på bagepapir med skindsiden opad og bages i ca. 30 min ved 200gr, eller til de er gyldne og sprøde.
NB. Lårene kan gemmes i op til 1 måned i køleskab, så længe de forbliver i kogefedtet, og er godt tildækkede.
Servering:
Serveres eventuelt med klassisk julegarniture og lækker ”Brut cava” f.eks. Montargull gran reserva