Indbagte østers
6 forretter eller 12 tapas
1 time
Sådan gør du:
Åbn østers og hæld saltvandet i en skål gennem en si. Løsn de enkelte østers i skallerne, og lad dem blive i hver enkelt skal.
Bland saltvand, creme fraiche og finthakkede løg, hvidløg, persille og gulerod. Smag cremen til med salt, peber og citronsaft.
Sæt østersskallerne med østers på et bagefast underlag, hvor de står stabilt og ikke tipper.
Kom en lille skefuld creme i hver østers.
Udstik butterdejen med et almindeligt drikkeglas, og træk det over hver østers. Nap dejen fast til østerskanten, og prik en enkelt stribe huller i dejen med en gaffel (så damp kan komme ud)
Dejen pensles med æg, og bages ved 180gr i ca 30 min, eller til butterdejen er hævet og gylden.
NB. Plader af butterdej skal til forskel fra rulle med butterdej, udrulles til dobbelt størrelse før den udstikkes.
Servering:
Serveres lune med citron, men ikke brandvarme, da det da vil være svært at holde på østersskallen. Prøv dem sammen med en cava Brut Nature fx. Miquel Pons Brut nature