Falafelsalat med yoghurt-dressing

 

2. Serveringer

15 Minutter

 
 

Ingredienser

Til falaflerne:

1 kop udblødte men u-kogte kikærter, ½ kop hakkede skalotteløg, 3 fed hvidløg, 1 tsk citronskal, 1 tsk stødt koriander, ¾ tsk havsalt, ¼ tsk cayennepeber, ¼ tsk bagepulver, 1 kop hakkede friske koriander, 1 kop hakket frisk persille , 1 spsk ekstra jomfru olivenolie.

Til yoghurtsaucen: ca. 125 g cremet yoghurt, ½ hakket fed hvidløg, Saft af ½ citron, Frisk dild

Til salatbunden: Grøntsager i tern: tomater, agurk, hakket persille og mynte, syltede rødløg

 

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200°

  2. I en stor foodprocessor tilsættes de udblødte kikærter, skalotteløg, hvidløg, citronskal, spidskommen, koriander, salt, cayennepeber, bagepulver, koriander, persille og ekstra jomfru olivenolie. Blend indtil en god sammenhængende konsistens, men uden at det bliver til en puré.

  3. Form falafler med to store skeer. På dette tidspunkt skal falaflernes tekstur være fast nok til, at de kan bevare deres form.

  4. Læg falaflen på en bagepladen med bagepapir, dryp ekstra jomfruolivenolie over (nøglen til at holde dem fugtige) og bag i ovnen. Efter 14 minutter vendes og bages de i yderligere 10 til 12 minutter, indtil de er gyldenbrune.

  5. Mens falaflen bages tilberedes yoghurtsaucen. Kom yoghurten, et halvt hakket fed hvidløg, saften af ​​en halv citron og dild efter smag i en skål. Rør grundigt. Opbevar saucen i køleskabet indtil den skal serveres.

  6. Skær urter og grøntsager i din favoritform og bland med syltede løg i et fad eller på en stor dyb tallerken. Top med falafler yoghurtsauce.

  7. Salaten er klar til servering. Som forret kan salaten ledsages af hummus og varmt pitabrød. Husk at et glas Rosé Cava supplerer dette måltid perfekt.

Tip:

-Tørrede kikærter kan ikke erstattes med dåse kikærter, da falaflens konsistens bliver for hård.

Forrige
Forrige

Det gode brød