Det gode brød
3. brød
15 minutter + hæve- og bagetid
Sådan gør du:
Opløs gæren i vandet
Tilsæt salt
Tilsæt herefter melet og rør hurtig sammen
Dæk dejen med låg eller plastfolie og lad den hæve på køkkenbordet (8-10 timer)
Strø mel på bordet og hæld dejen ud, uden at slå luften ud. Fold dejen ind over sig selv, og del i 2-3 dele. Læg dejen på bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 280 grader
Sæt brødet ind og bag til brødene er gyldne. Skru herefter ned til 220 grader.
Bages til brødet har god, mørk farve, uden at være brændt og lyder hult, når der bankes bag på det.
Køler på rist, inden brødet skæres.
Tip:
Brug mel med et højt protein-indhold (12%) og tilsæt gerne 1/4 groft mel for at gøre brødet mere rustikt. Opblød fx også brødrester og bland det i dejen - både for at få brugt brødrester, og for at lege med strukturen i brødet. Dejen kan formes til brød, flutes, boller, i form eller på plade. Kun fantasien, som sætter grænser.
Se video på https://www.youtube.com/@copenhagencava.