Det gode brød

 

3. brød

15 minutter + hæve- og bagetid

 
 

Ingredienser

10 g gær

700 g koldt vand

20 g salt

825 g hvedemel

 

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i vandet

  2. Tilsæt salt

  3. Tilsæt herefter melet og rør hurtig sammen

  4. Dæk dejen med låg eller plastfolie og lad den hæve på køkkenbordet (8-10 timer)

  5. Strø mel på bordet og hæld dejen ud, uden at slå luften ud. Fold dejen ind over sig selv, og del i 2-3 dele. Læg dejen på bageplade med bagepapir.

  6. Tænd ovnen på 280 grader

  7. Sæt brødet ind og bag til brødene er gyldne. Skru herefter ned til 220 grader.

  8. Bages til brødet har god, mørk farve, uden at være brændt og lyder hult, når der bankes bag på det.

  9. Køler på rist, inden brødet skæres.

Tip:

Brug mel med et højt protein-indhold (12%) og tilsæt gerne 1/4 groft mel for at gøre brødet mere rustikt. Opblød fx også brødrester og bland det i dejen - både for at få brugt brødrester, og for at lege med strukturen i brødet. Dejen kan formes til brød, flutes, boller, i form eller på plade. Kun fantasien, som sætter grænser.

Se video på https://www.youtube.com/@copenhagencava.

Forrige
Forrige

Persillepesto

Næste
Næste

Falafelsalat med yoghurt-dressing