Cremet ærtesuppe med varmrøget laks 

 

Forret 4 pers.

30 min

 

Ingredienser

1 spsk. Smør til  stegning 

1 fed hvidløg 

1 løg 

30 g mandler 

400 g ærter - gerne frost  

5 dl hønse- eller grøntsagsfond/bouillon  

1,5 dl fløde 

Citronsaft, salt og peber 

300-400 g varmrøget laks 

8 spsk. Creme fraiche 18% 

Sprødt rugbrød 

Nigellafrø 

Ærtespirer  

 

 

Sådan gør du:

Hak hvidløg og løg og steg det i smørret til løgene er bløde og klare. Tilsæt hele mandler og steg med et par minutter. 

Tilsæt fond/bouillon og varm op til det koger. 

Tilsæt de frosne ærter og kog 3-4 minutter.  

Blend til suppen er helt fin og legér herefter med fløde.  

Smages til med citronsaft, salt og peber.  

 

Anret suppen portionsvist; hæld først den varme suppe op i store suppetallerkner. Læg herefter 2 spsk. creme fraiche pr. Portion forsigtigt ned i suppen og kom den løselig delte laks ovenpå. Afslut med knust, sprødt rugbrød, nigellafrø og ærtespirer, og server straks.    

Næste
Næste

Fiskeburger med tartarecreme