Cremet ærtesuppe med varmrøget laks
Forret 4 pers.
30 min
Ingredienser
1 spsk. Smør til stegning
1 fed hvidløg
1 løg
30 g mandler
400 g ærter - gerne frost
5 dl hønse- eller grøntsagsfond/bouillon
1,5 dl fløde
Citronsaft, salt og peber
300-400 g varmrøget laks
8 spsk. Creme fraiche 18%
Sprødt rugbrød
Nigellafrø
Ærtespirer
Sådan gør du:
Hak hvidløg og løg og steg det i smørret til løgene er bløde og klare. Tilsæt hele mandler og steg med et par minutter.
Tilsæt fond/bouillon og varm op til det koger.
Tilsæt de frosne ærter og kog 3-4 minutter.
Blend til suppen er helt fin og legér herefter med fløde.
Smages til med citronsaft, salt og peber.
Anret suppen portionsvist; hæld først den varme suppe op i store suppetallerkner. Læg herefter 2 spsk. creme fraiche pr. Portion forsigtigt ned i suppen og kom den løselig delte laks ovenpå. Afslut med knust, sprødt rugbrød, nigellafrø og ærtespirer, og server straks.