5 grunde til at skåle nytåret ind med bobler
Fra bryllupper til filmfestivaler, dåb af skibe og fejring af sejre inden for sporten har mousserende vin været den foretrukne drik til festlige lejligheder i århundreder. Og når kalenderen rammer årets sidste dag, popper propperne som aldrig før – fra Nørrebro til Singapore. Nytår og bobler er simpelthen et perfekt match. Her er fem gode grunde til, at bobler hører til på nytårsbordet.
Ultimativ luksus til årets store finale
Når årets 365. dag er veloverstået, fortjener du lidt ekstra forkælelse. Nytårsaften er dagen, hvor vi fejrer årets succeser, lægger fiaskoerne bag os og kigger fremad med håb og optimisme for det kommende år. Og hvad er bedre til at understrege denne festlige stemning end mousserende vin? Med sin kulturhistoriske status som symbol på luksus, velstand og glæde kan en flaske bobler alene ved sin blotte tilstedeværelse skabe feststemning og være med til at sætte den perfekte ramme om en uforglemmelig aften.
Knald på feststemningen
Hvornår har du sidst nydt et godt knald fra en mousserende vin? Ligesom fyrværkeri pirrer et knaldet vores sanser og tilføjer en lille dosis spænding og fare. Mere end bare en lyd – Det er en festlig start, der markerer begyndelsen på noget særligt. Og ligesom fyrværkeri har det en evne til at sprede smil og latter. Nytår er trods alt en aften, hvor det handler om at give slip og et godt cava- eller champagneknald er en perfekt måde at sætte gang i festlighederne.
Let og livlig vin til danseskoene
Boblevin er let, frisk og energisk – den perfekte følgesvend til dansegulvet. Modsat tung rødvin, der kan gøre dig træg og tung (med blå tunge), får en let cava eller champagne dig til at føle dig opløftet og klar til at indtage dansegulvet. Den kvikker op og minder dig måske endda om dengang (for længe siden), dit øgenavn var "Fred Astaire".
En frisk kontrast til julens tunge mad
Efter en måned med tung julemad a´ la flæskesteg, medister og brun sovs har vi brug for en let og forfriskende kontrast. Og nytårsaften er det perfekte tidspunkt at flytte fokus til delikate og raffinerede retter som fisk og skaldyr – perfekt akkompagneret af sprøde og livlige bobler. Letheden markerer samtidig en frisk start og giver energi til at tage hul på et nyt år med stil.
Bobler er den ultimative feststarter
Boblevin er den perfekte aperitif. Dens syre og kulsyre stimulerer appetitten, sætter gang i samtalerne og får festen til at starte med det samme. Kulsyren gør desuden, at alkoholen optages hurtigere i kroppen, hvilket bryder isen og skaber en mere afslappet og festlig stemning blandt gæsterne. Det er ikke tilfældigt, at cava eller champagne er den foretrukne velkomstdrink nytårsaften – den får både dig og maden til at ”smage” bedre.
Nytårsaften handler om at fejre livet, håbet og fremtiden. Og boblerne i dit glas hjælper med at sætte den helt rigtige tone. Så uanset om du vælger champagne, cava eller en anden mousserende vin, er der kun én ting at sige: Skål og godt nytår!
Du kan finde flere artikler om nytårsaften samt opskrifter på lækre drinks mv. på vores Nytårsside