Brunch og cava: Et perfekt match

Photo source: cava.wine

At erklære brunch som en fast forankret institution vil næsten være en underdrivelse. Fra de livlige fortovscafeer i New York City til de hyggelige private køkkener er brunch blevet en kulturel tradition, der forener amerikansk æg og bacon med spanske tapas, fransk toast, frisk frugt og en velbrygget kaffe, og skaber en kærkommen og elsket weekendtradition.

På særlige lejligheder ledsages brunchen med bobler eller lækre brunchdrinks som Mimosa eller Bloody Mary. Mimosaen, en blanding af Cava og friskpresset appelsinjuice, har opnået stor popularitet som den uundværlige brunchdrik af flere gode grunde. For det første komplimenterer de sprudlende bobler med den ekstra friskhed fra citrusfrugten morgenmadsretterne såsom salt bacon, velsmagende quiche og granola-toppet yoghurt på en fortryllende måde. Mimosaens forfriskende syrlighed skærer igennem retternes fyldige smag, renser ganen og forbereder den til endnu en delikat mundfuld.

Mimosaer har også den fordel, at de har et moderat alkoholindhold sammenlignet med andre brunchdrikke som Bloody Mary. Cava indeholder typisk omkring 11 procent alkohol efter volumen, mens vodka starter ved 40 procent. Den lavere alkoholprocent betyder, at du kan nyde flere glas Mimosa uden at blive beruset og stadig fuldt ud nyde resten af dagen. Desuden er Mimosas nemme og enkle at tilberede, hvilket gør dem endnu mere fristende.

For dem, der er nysgerrige efter at eksperimentere, åbner Mimosaens verden op for muligheden for at anvende andre frugter. Prøv f.eks. grapefrugt, blodappelsin, mandarin eller sats på fersken, guava, vandmelon, tranebær, granatæble eller passionsfrugt for at tilføre en unik smag. Find opskrift på Mimosa her

Selvom den klassiske Mimosa forbliver et populært valg, vil vi hos Copenhagen Cava gerne slå et slag for kombinationen cava og brunch uden tilsætning af juice. Cava er nemlig i sig selv en perfekt makker til brunch. Det alsidige udvalg af stilarter, fra knastør til halvtør, gør det muligt at matche cava med de fleste brunchretter. Cavaens friske syrlighed gør den særligt velegnet til at ledsage retter med æg, skaldyr og fisk (som feks. såsom krabbekager eller røget laks), lufttørret skinke eller ost.

Så næste gang du går til brunch, uanset om det er på en elegant café eller i hyggelige omgivelser derhjemme, prøv at nyde et glas cava eller en Mimosa og oplev, hvordan den perfekte kombination af mousserende vin og brunchretter gør din weekendbrunch til en uforglemmelig oplevelse.

 

Forrige
Forrige

Corpinnat vs. Cava: Et dyk ind i Catalonien's bobleunivers

Næste
Næste

Derfor er Cava fantastisk til grillmad