Velkomstdrinks med mousserende vin - Sådan imponerer du dine gæster

Velkomstdrinks er en fantastisk måde at sætte retningen for enhver festlig begivenhed. Én type velkomstdrink, der altid slår an, er dem lavet med mousserende vin. Mousserende vin tilfører en følelse af luksus og eksklusivitet til enhver lejlighed med sine forfriskende bobler og delikate smag. Samtidig stimulerer kombinationen af syre og kulsyre appetitten og sætter gang i samtalerne . Kulsyren gør desuden, at alkoholen optages hurtigere i kroppen, hvilket bryder isen og skaber en mere afslappet og festlig stemning blandt gæsterne. Her vil vi dele nogle enkle opskrifter og tips til at lave de perfekte velkomstdrinks med mousserende vin, der vil imponere dine gæster. Opskrifterne rækker til velkomstdrinks til 6 personer.

| Copenhagen Cava Spritz

Ingredienser

  • Isterninger

  • 1 flaske mousserende vin (feks. En Semi Sec Cava)

  • 20 cl Sherry Tør Sherry

  • Citronskræl

  • 6 Grønne oliven

Fremgangsmåde

Kom godt med isterninger i et passende glas. Hæld henholdsvis sherry og cava i glasset. Vrid citronskrællen over drinken, så den frigiver sin olie, og sæt den på en drinkspind sammen med en god oliven og kom den i glasset. Server straks! 


| Klassisk Mimosa 

Mimosa

Ingredienser

  • 1 flaske mousserende vin (feks. En Semi Sec Cava)

  • 1 del appelsinjuice

  • Isterninger


Fremgangsmåde

Hæld forsigtigt mousserende vin i et smukt glas. Top op med frisk appelsinjuice. Rør forsigtigt, og pynt med en skive appelsin. Server straks og nyd den forfriskende smag.

| Granatæble cocktail

Ingredienser

  • Cava Reserva

  • Granatæble sirup (90ml sukker, 90ml vand, 180ml granatæble juice)

  • Knust is

  • Pynt (4x6 tsk. Granatæblekerner, et par dråber grøn frugtfarve i hvert glas, evt. rosmarin kviste)

Fremgangsmåde

Tilbered granatæblesiruppen ved forsigtigt at varme sukker og vand i en lille gryde, indtil opløsningen begynder at koge. Tag gryden af varmen, tilsæt granatæblesaften, lad den køle af og stil den derefter på køl, indtil den skal bruges. Blend sukker og et par dråber grøn frugtfarve indtil den ønskede farve er nået. Hæld lidt af granatæblesiruppen i underkop og hæld det grønne sukker ud på en tallerken. Dyp let kanterne på 6 cocktailglas i siruppen, og dyp derefter de sirup-belagte kanter i sukkeret. Drej glassene, så hele kanten er dækket. Hæld Cava i glassene til et niveau på 1,5 cm under sukkerkanten. Tilsæt 2 tsk. sirup i hvert glas og top med granatæblekerner og is.

Disse tre opskrifter er enkle, men de vil helt sikkert imponere dine gæster med deres forfriskende smag og elegance. Du kan finde flere opskrifter her Husk at servere den mousserende vin velafkølet for den bedste oplevelse.

| Tips til den perfekte velkomstdrink med mousserende vin

  • Brug gode kvalitetsprodukter for den bedste smag.

  • Pynt dine drinks med frugt eller bær for en flot præsentation.

  • Server velkomstdrinks i smukke glas f.eks en coupë eller et stort hvidvinsglas

  • Overrask dine gæster med en velkomstdrink ved ankomsten for at sætte stemningen.


Med disse opskrifter og tips er du klar til at imponere dine gæster. Du kan finde vores udvalg af mousserende vin her. Så i er 100% klar til jeres næste arrangement. 


Skål og nyd din næste festlige begivenhed!


Forrige
Forrige

Hvor længe kan cava holde sig uåbnet?

Næste
Næste

Corpinnat vs. Cava: Et dyk ind i Catalonien's bobleunivers