Vin & Bobler til Konfirmationen

“Konfirmation og bobler hænger uløseligt sammen , men traditionelt set har deres rolle ved festen været begrænset til appetitvækkere og desserter. Dette er en skam, fordi den mousserende vin er fantastisk alsidig og kan nemt klare de fleste udfordringer, som gastronomiske harmonier ved en konfirmation udgør.

Vin og bobler til konfirmation

Vin til konfirmationen - Din guide til den perfekte vinmenu

Hvilket glas er bedst til bobler?

Sådan bygger du et Cavatårn?

Udvalgte bobler til konfirmationen

Privat Reserva Brut
Sale Price:499,00 kr. Original Price:666,00 kr.
Antal:
Tilføj til indkøbskurv
Privat Reserva Brut Nature Rosé
Sale Price:499,00 kr. Original Price:666,00 kr.
Antal:
Tilføj til indkøbskurv
Privat Chardonnay Reserva Brut Nature
666,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Miquel Pons Reserva Semi-Sec
564,00 kr.
Antal:
Tilføj til indkøbskurv

Ofte stillede spørgsmål

  • En god tommelfingerregel vil være:

    Velkomstdrink: 1½ glas pr. gæst (ca. 6 glas pr. flaske mousserende vin).

    Hvidvin/Mousserende vin: 1½ glas pr. gæst til forretten (ca. 7 glas pr. flaske hvidvin).

    Rødvin: 2 glas pr. gæst til hovedretten (ca. 6 glas pr. flaske rødvin).

    Dessertvin: 1 glas pr. gæst til desserten (ca. 15 glas pr. flaske dessertvin - 7 hvis dessertvinen er mousserende).

    Øl: 1-2 pr. gæst (afhænger af jeres venner og families smag for øl).

    Sodavand: 2-3 dåser pr. gæst (afhænger af sammensætningen af gæster).

  • Årstiden , har en del at sige, i forhold til, hvilke drikkevarer I skal forvente forsvinder.

    Om sommeren vil gæsterne ofte foretrække lette, læskende drikkevarer. Derfor vil der blive drukket flere bobler, drinks, lyse øl og rosé .

    I koldere vejr er vil gæsterne typisk foretrække vin (særligt rødvin) og tungere drikkevarer, som mørk øl og spiritus.

  • Når I skal regne ud, hvor mange drikkevarer I egentlig har brug for, så er der nogle få faktorer, I skal tage højde for: Hvad er gæsternes alder, er nogle af gæsterne gravide, hvor mange af gæsterne skal køre hjem om aftenen og hvor mange gæster drikker ikke alkohol?

  • En god tommelfingerregel:

    Rødvin: ca. 16-18C (jo mere kompleks en vin jo højere temperatur men aldrig over 18C)

    Hvidvin: ca. 6-8 grader. (mere fyldige hvidvine med fadlagring, fx en Chardonnay, skal serveres ved 10-12C. Serverer du en hvidvin for varmt, mister de deres friskhed og spændstighed

    Mousserende vin: 6-8C. For lagrede vine som f.eks. Gran Reserva og Vintage 8-10C.

    Portvin: ca. 16C

  • Mousserende vin: ca. 6 glas pr. flaske

    Hvidvin ca. 7 glas pr. flaske

    Rødvin: ca. 6 glas pr. flaske

    Dessertvin: ca. 15 glas pr. flaske

    Cognac/likør: ca. 15 glas pr. flaske

  • En tommelfingerregel siger at bobler skal være lige så søde, hvis ikke endnu sødere, end det den bliver serveret til. Til kagen bør I derfor servere en semi-sec cava eller proseco som har mere sødme men stadig er frisk.

  • Der er kun én obligatorisk tale til en konfirmation, og det er talen fra far eller mor til konfirmanden. Derefter er der i et vist omfang frit spil. Det er dog oftest en god ide at henvende sig til toastmaster hvis der er udpegen sådan en.

    Konfirmanden vil typisk gerne sige et par ord til tak til både forældre og gæster, men hvis det er en meget genert konfirmand, springes det nogen gange over.