Eton Mess

 

4.pers

3,5 timer

 
 

Ingredienser

500 g jordbær

½ l piskefløde

Evt. ½ stang vanilje

Marengs

Marengs:

2 æggehvider

120 g rørsukker

1 tsk. eddike

1 knivspids salt

Evt. lidt af vaniljen

 

Marengs:

  • Æggehvider, sukker, eddike og salt piskes luftigt og sejt. Piskes så længe, at sukkeret er smeltet.

  • Smøres på bagepapir i ca. 1cm tykkelse.

  • Bages til marengsen er helt tørret ved 100gr (ca.3 timer eller til den let slipper bagepapiret)

Anretning:

  • Tag ca. halvdelen af jordbærrene og skær dem i skiver. Mos resten af jordbærrene groft med en gaffel.

  • Pisk fløde og vanilje til et let skum.

  • Knæk marengsen i grove stykker.

  • Anret skiftevis marengsen, de mosede jordbær, flødeskummet og de skivede jordbær og pynt med fx citronmelisse, citrontagetes eller lign.

Tip:

  • Kog lige dele balsamico og sukker ind til en lækker glaze og dryp over jordbærerne i lagene.

  • Jordbær kan sagtens skiftes ud med fx hindbær eller brombær eller en bærblanding alt efter sæson.

Forrige
Forrige

Mezzi Pacchera i mandel/salvie-creme

Næste
Næste

Små sprøde kantarelhapsere