Eton Mess
4.pers
3,5 timer
Marengs:
Æggehvider, sukker, eddike og salt piskes luftigt og sejt. Piskes så længe, at sukkeret er smeltet.
Smøres på bagepapir i ca. 1cm tykkelse.
Bages til marengsen er helt tørret ved 100gr (ca.3 timer eller til den let slipper bagepapiret)
Anretning:
Tag ca. halvdelen af jordbærrene og skær dem i skiver. Mos resten af jordbærrene groft med en gaffel.
Pisk fløde og vanilje til et let skum.
Knæk marengsen i grove stykker.
Anret skiftevis marengsen, de mosede jordbær, flødeskummet og de skivede jordbær og pynt med fx citronmelisse, citrontagetes eller lign.
Tip:
Kog lige dele balsamico og sukker ind til en lækker glaze og dryp over jordbærerne i lagene.
Jordbær kan sagtens skiftes ud med fx hindbær eller brombær eller en bærblanding alt efter sæson.