Hvilken cava skal du servere til Studenterfesten?

“I Danmark udklækkes årligt mere end 50.000 studenter fra de forskellige ungdomsuddannelser. Vi genkender dem på huen, lugten af humle og det høje humør. Om huen er den klassiske røde, den blå, den lyserøde eller lilla betyder ikke så meget. Fejres skal den og hos Copenhagen Cava har vi boblerne, uanset om de skal nydes som apperitif, til middag i haven eller til kage sammen med sæsonens friske bær.

I den følgende guider vi dig til dit valg af cava til studenterfesten.

Som aperitif:

Som aperitif eller til tapas anbefaler vi en brut (tør) eller semi-sec (halvsød) (afhængig af temperament) Cava eller Cava Reserva, som skal være let, frugtig og med sprøde, hurtige bobler som er ideel til at kombinere med alle typer lette kanapeer, tapas, chips eller oliven.

Til maden:

Skal der serveres grillmad (f.eks. helstegt pattegris, grillet kylling, røget skinke etc. vil vi anbefale en en Rosé cava der med sin syre, modenhed og rigdom repræsenterer det perfekte modspil til den fede gris, røgsmagen og de krydrede søde marinader. Skal der kød på bordet (f.eks. Burger, svinekoteletter eller lam) anbefaler vi en tør og lagret cava af Gran Reserva typen, der er fantastiske til de tungere retter med masser af (umami) smag.

Til kage eller dessert:

Baseres desserten på mørk chokolade med eller uden friske bær, anbefaler vi en tør cava af typerne “Brut Nature”, “Extra Brut” eller “Brut”, der skaber et fint samspil mellem det bitre, det sure og det søde. Baseres desserten på mælkechokolade eller er der tale om lys kage anbefales i stedet en semi-sec cava. Er hovedkomponenten hvid chokolade f.eks. med friske bær eller cheesecake anbefales en rosé cava.