Cava Blog - Inspiration, viden & tips om cava

Rosé cava - gastronomiske bobler til den danske sommer
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Rosé cava - gastronomiske bobler til den danske sommer

Der er ingen tvivl om, at årstiderne påvirker vores humør - og smag: Når det er godt vejr, hælder vi mod lyse, livlige vine og når temperaturen på terrassen stiger, er rosé Cava den ideelle ledsager. I dette indlæg kigger vi på rosé Cava og og de gastronomiske muligheder der eksisterer, for at supplere den mest glamourøse og forførende Cava af dem alle.

Læs mere
Den Ultimative Guide til Mousserende vin
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Den Ultimative Guide til Mousserende vin

Mousserende vin er en fortryllende drik. Men hvad er egentlig mousserende vin, og hvad er det, der gør den så særlig? I dette indlæg vil vi udforske verdens mest kendte boblende drik og afsløre dens hemmeligheder. 

Læs mere
Mousserende vin til dessert
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Mousserende vin til dessert

Lær om mousserende vin til dessert. Vi har samlet de vigtigste punkter indenfor bobler og dessert. Afslut aftenen med perfekt manér.

Læs mere
Corpinnat vs. Cava: Et dyk ind i Catalonien's bobleunivers
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Corpinnat vs. Cava: Et dyk ind i Catalonien's bobleunivers

Catalonien er kendt for sine mange skatte – fra den fantastiske arkitektur til de smukke strande. Men en af de mindre kendte skatte, der trives i denne region i det nordøstlige Spanien, er Corpinnat, en højt værdsat appellation inden for verden af mousserende vine. Men hvordan adskiller Corpinnat sig fra den mere kendte cava?

Læs mere
Brunch og cava: Et perfekt match
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Brunch og cava: Et perfekt match

Brunch er en blevet en institution og nydes overalt. Men har du prøvet brunch sammen med cava eller cava blandet med frugtjuice, en såkaldt Mimosa. Copenhagen cava guider dig til den perfekte brunch med bobler

Læs mere
Derfor er Cava fantastisk til grillmad
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Derfor er Cava fantastisk til grillmad

Cava er måske ikke det første du tænker på, når det kommer til valg af vin til grillmaden og det er en skam for den er en fantastisk ledsager til mad tilberedt over ild.

Læs mere
Hvilke druer bruges til Cava?
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Hvilke druer bruges til Cava?

Hvilke druer bruges til at producere cava? Få en intro til de vigtigste druer og bliver klogere på hvad de hver især bringer til aroma i cava.

Læs mere
5 årsager til at bobler ikke kun er til særlige lejligheder
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

5 årsager til at bobler ikke kun er til særlige lejligheder

En gang gik jeg så langt som at købe en flaske cava vin fra Aldi, og tænkte, at det måske ville være første gang, at cava faktisk ikke var en god idé. Jeg tog fejl. Det var en god idé. For det er cava altid. Det gør altid, uden fejl, alting bedre.

Læs mere
Hvilket glas er bedst til bobler?
Viden Rasmus Arentsen Viden Rasmus Arentsen

Hvilket glas er bedst til bobler?

Det er ikke helt ligegyldigt hvilket type glas, du serverer dine bobler i. Glassets facon påvirker nemlig smagsoplevelsen og stemningen, ligesom du får forskellige bobler afhængigt af, hvilket glas du vælger.

Læs mere
Cava og Popcorn: En utraditionel, men delikat sammensætning
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Cava og Popcorn: En utraditionel, men delikat sammensætning

Når det kommer til popcorn og cava er det lidt ligesom med Harry & Sally eller Huphrey Bogart & Lauren Bacall: Hver for sig er de fantastiske men sammen er de sublime. I denne blogpost får du 6 bud på fantastiske parringer med popcorn og cava som med garanti vil vække begejstring i sofaen.

Læs mere