
Små sprøde kantarelhapsere
4 Personer
15 Min.
- INGREDIENSER -
100g kantareller, ½ skalotteløg, 1 dl piskefløde, Salt, peber og citronsaft, 4 tynde skiver surdejsbrød, Olivenolie til stegning, Skovsyre eller ærtespirer til pynt
- SÅDAN GØR DU -
- Brødene steges gyldne i olivenolie på panden
- Kantarellerne børstes og deles evt. i to alt efter størrelse
- Skalotteløg hakkes helt fint
- Piskefløde koges ind til det halve (denne indkogning bevirker at fløden ikke skal reduceres ret længe når den er hældt over svampene)
- Kantarellerne svitses på en pande med meget lidt olie. Løg og den indkogte piskefløde kommes over og fløden koges indtil den er cremet.
- Tilsmages med salt, peber og citronsaft
- Svampecremen lægges på brødene og serveres lune
- Pynt med syre eller ærtespirer og server med et glas god cava
- INFO OM KANTARELLER -
Vokser frem kort tid efter der er faldet meget regn, og kan allerede findes fra i midt i juni, men ses mest talstærkt omkring august, og kan findes helt frem til november.